tiistai 15. toukokuuta 2018

Leon Degrelle - Eepos: Waffen SS-vapaaehtoisen Tarina

Sain käsiini muutama viikko sitten Ukonvasama Propagandan ja Europa Erwache Productionsin julkaiseman ja suomeksi kääntämän pamfletin Waffen SS-vapaaehtoisen Leon Degrellen tarinasta. Pamfletti sisältää kolme osiota, joista ensimmäinen kertoo Waffen SS:n tarinan Leonin kertomana, toinen osio käsittelee valokuvakokoelman Waffen SS:stä ja kolmas osio kertoo sitten Ted O'Keefen kirjoittaman "Leon Degrelle ja ristiretki Euroopan puolesta" joka kertoo Degrellen kamppailuista tässä eliittijoukossa.

Pamfletti on 48 sivun pituinen, eli sen lukee läpi illassa jopa kaltaiseni hitaampikin lukija joka jää aina lukemisen ohella pohtimaan ja pyörittelemään mielessään lukemiaan asioita. Teksti on erittäin mielenkiintoista ja pitääkin mukanaan alusta saakka ja lukemisen jälkeen jääkin janoamaan lisää tietoa tästä eliittisotilaiden ryhmästä josta on kovin vähän kerrottu. Ehdoton suosittelu kaikille kansallissosialisteille ja muillekkin joita toisen maailmansodan historia kiinnostaa.

"On jotenkin yllättävää että organisaation, joka oli sekä poliittinen että sotilaallinen ja joka toisen maailmansodan aikana yhdisti yli miljoona taistelevaa vapaaehtoista, tulee edelleen jäädä vaille huomiota.

Miksi? Miksi näin että kaikki viralliset tallenteet yhä käytännössä jättää huomiotta tämä poikkeuksellisen vapaaehtoisten armeijan? Armeijan joka oli aikamme suurimman kamppailun pyörteissä, kamppailun joka vaikutti koko maailmaan.

Vastaus saattaa yhä löytyä siitä faktasta, että suurin silmiinpistävä piirre Waffen SS joukoissa oli se, että se koostui vapaaehtoisista noin kolmestakymmenestä maasta.

Mikä aate kokosi heidät ja miksi he antoivat elämänsä vapaaehtoiseksi?

Ylistetty belgialainen SS-kenraali, Leon Degrelle, vastaa näihin, kuten myös muihin kysymyksiin liittyen Waffen SS organisaationn, tässä merkittävässä kirjassa."

Teosta on saatavilla Europa Erwachen verkkokaupasta 5€ hintaan.