tiistai 19. joulukuuta 2017

Kohti Vapautta raportti



Oma itsenäisyyspäivän viettoni alkoi osallistumisella Kohti Vapautta marssille, jonne kerkesin juuri neljäksi joka oli kokoontumisaika. Paljon oli ihmettelijöitä kerääntynyt Narinkkatorille ja marssi saikin upeasti näkyvyyttä ja herätti mielenkiintoa. Paheksuntaa en henkilökohtaisesti huomannut tulevan mistään suunnasta.

Striimaajia ja videokuvaajia oli pilvin pimein niin lehdistöstä kuin myös yksittäisiä youtubettajia. Hetken patsastelujen jälkeen kajahti komento "Vastarintaliike, MARS" ja sitten lähdettiin. Juuri ennen lähtöä oli osallistujille jaettu tiedotteita joissa käytiin läpi järjestyssäännöt ja kerrottiin marssin aikana huudettavista iskulauseista. Huudatus alkoikin heti kun liikkeelle päästiin ja jatkui aina Kisahallin parkkikselle saakka.

Järjestyshäiriöitä ei marssin aikana sattunut ollenkaan ja en juurikaan kuullut edes mitään pilkkahuutoja sivullisilta joita oli kyllä paljon seuraamassa etenemistämme. Noin puolessa välissä matkaa tuli kohta jossa poliisi oli blokannut muutaman sataa antifasistia ja tähän sopi mainiosti chantti "ha ha ha antifa". Ei päässyt roskasakki pilaamaan hienosti sujunutta marssia tälläkään kertaa, eikä edellisvuoden häirikköä Jari Lainetta näkynyt koska poliisi oli ennaltaehkäisevästi ottanut silmä-Jarin haltuun jo aikaisemmin.

Perillä Kisiksen parkkipaikan viereisessä puistossa alkoi sitten PVL:n puheet.

                                                                   Johannes Murron puhe.

                                                                  Juhani Keräsen puhe.

                                                                Simon Lindbergin puhe.

                                                                 Janne Moilasen puhe.

Viimeisenä puhuneen Moilasen puheen loppu sai mahtipontisen päätöksen vihreiden soihtujen syttyessä ja "eläköön kansallissosialismi" sekä "eläköön voitto" huutojen saattelemana.


Kohti Vapautta marssille osallistui Vastarintaliikkeen lisäksi saksalaisen NPD puolueen nuorisojärjestö JN, kotimainen Blood & Honour sekä Soldiers of Odin.

maanantai 4. joulukuuta 2017

Bar Rock Bearin omistaja terrorin kohteena!

Sunnuntain ja maanantai yön välisenä aika on tapahtunut terroriteko Bar Rock Bearin omistajan Veikko Bakkerin yksityisasunnon pihalla jossa tuhopoltettiin miehen kolme autoa. Tästä tapauksesta onkin uutisoinut jo Kansalainen.fi ja Veikko itse julkaisi Facebook seinällään videon jossa palokunta sammuttaa yhtä autoista.

Punk in Finland foorumille ilmestyi aihe Miten sabotoida ravintolaa/baaria samana päivänä kun Vantaan Sanomat oli julkaissut leimaavan uutisensa konsertista. Nimimerkki Lakun takana on surullisen kuuluisa anarkisti Jari Laine joka tunnetaan paremmin "silmä-Jarina" ja näiden kahden topikin kirjoitukset selventävät että Jari suunnittelee iskua Bar Rock Beariin, sabotoidakseen itsenäisyyspäivän konserttia. En nyt tässä väitä että Jari olisi ollut autonpolttojen takana, mutta epäilykset varmasti suuntaavat siihen suuntaan.

Keikan toinen järjestäjä Bloody Blender Bookings on kommentoinut konsertin tapahtumasivulle seuraavaa:

"Niinkuin moni on jo kuullutkin, viimeyönä Bar Rock Bearin omistajan yksityistonttia kohtaan tapahtui poliittinen mielipideisku. Tästä huolimatta baari on ilmoittanut että tapahtuma tullaan järjestämään, eikä uhkailuille alistuta.
Hyvin luultavasti tulemme järjestämään vapaaehtoisen kolehtipurkin tapahtumaan. Jos sillä saisi edes hiukan tuettua omistajan vahinkoja.
Ylihuomenna olisi suuri päivä!"

Toivotaankin ettei enää mitään muuta vastaavaa tapahdu baarinpitäjälle, baarille tai sinne saapuville kansalaisille. Viime öinen isku oli jo sairas osoitus siitä mihin ollaan valmiita menemään kun baarinomistaja ei alistu uhkailujen edessä perumaan kansallismielistä konsertti maamme itsenäisyyspäivänä.

Tulkaahan siis 6.12. Rokkikarhuun nauttimaan livemusiikista ja tukemaan suoraselkäistä baarinomistajaa. Nähdään siellä!