maanantai 31. joulukuuta 2018

Vasamaradio#9 - Pirujen Tusinat

No nyt pamahtaa kovaa kamaa Vasamaradiolta, eli uuden vuoden soittolista jolla on pituutta niin maan perkeleesti ja musiikkia löytyy laidasta laitaan. Eiku lähetystä päälle!


"Ei kahta ilman kolmannetta. Vasamaradio pistää pihalle vielä vuoden 2018 puolella yhden lähetyksen. Nyt ei puhuta, vaan pirut eli Pauli ja Teemu kaivavat lyvyhyllyistään kuulijoille soittolistaksi heidän maailmankuvaansa eniten vaikuttaneita levyjä, tusinan verran kumpaiseltakin. Luvassa on karskia menoa, teston katkuista aggressiota ja audiovisuaalista turpasaunaa, mutta myös muutama yllätyskin.

Näissä merkeissä: HYVÄÄ UUTTAVUOTTA!"

Kuuntelemaan lähetyksen pääset TÄÄLTÄ!


maanantai 24. joulukuuta 2018

Vasamaradio #7 - Joulun Uutiskatsaus



Seitsemäs ja samalla vuoden viimeinen Vasamaradion lähetys on ulkona. Tällä kertaa käsitellään menneitä sekä ajankohtaisia uutisia ja kuunnellaan tuttuun tapaan hyvää musiikkia.

Belial's Torch Blog toivottaa hyvää ja valkoista joulua Ukonvasama Propagandalle ja odottaa innolla jo vuoden 2019 Vasamaradion lähetyksiä.

"Äärioikeiston rakastetuin juontaja-duo hiljentyy viettämään joulua ja uuttavuotta, mutta ennen sitä luodaan pikainen katsaus viime lähetyksissä  käsiteltyihin aiheisiin ja tilanteiden kehittymiseen niiden ympärillä. Joko kohta olisi aika antaa epäkelvoille virkamiehille palkkio jonka he ovat ansainneet?

Lisäksi mukana on pieni raportti Tampereella pidetysta "Make Tampere White Again" tapahtumasta."

Kuuntele lähetys TÄÄLTÄ!




torstai 29. marraskuuta 2018

Kohti Vapautta! 6.12. Kaisaniemenranta, Helsinki klo 15.00


Torstaina 6.12. juhlistetaan koko suomessa maamme itsenäisyyspäivää ja tänäkin vuonna järjestetään yhdistyneiden kansallissosialistien järjestämä Kohti Vapautta! -marssi.

Kokoontuminen on klo 15 Kaisaniemenrannassa josta sitten lähdetään marssille jonka päätteeksi on puheita.


sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Vasamaradio #5 - Kirjarovio vol. II

Kotimaisen Ukonvasama Propagandan Vasamaradio on edennyt jo viidenteen jaksoonsa ja kirjaroviosta saadaan toinen osa tässä lähetyksessä. Myös Mistreat tarjoilee ennakkomaistiaista tulevalta split levyltään ja muutenkin paljon asiaa luvassa.

”Vasamaradion viidennessä jaksossa juontajat Pauli ja Teemu lyövät uudelleen kirjarovion tuleen. Tämän lisäksi luvassa on mietteitä Englannin oikeuslaitoksesta sekä 1. maailmansodan päättymisestä. Ja ennen kaikkea saa Vasamaradio yksinoikeudella soittoonsa ennen julkaisemattoman kappaleen tulevalta Mistreat-levyltä.”

Kuuntele: tästä!


tiistai 20. marraskuuta 2018

NÉCROPOLE (FRA) 22.-24.11.2018

Ranskalainen black metal yhtye Nécropole vetää tällä viikolle pienehkön minirundin suomessa. Torstaina 22. päivä yhtye esiintyy Jyväskylässä Vapaudenristin ja Pagan Skullin kanssa, 23. päivä Tampereella ja 24. päivä sitten Vantaalla.

Kahdella jälkimmäisellä keikalla mukana on kotimainen Nephilim's Howl ja mukana oli myös Kuilu, joka tosin tiistaina 20.11. ilmoitti peruuttavansa esiintymisensä molemmilla keikoilla.

Jyväskylän infot: metsola[at]protonmail.com

Tampere & Vantaa infot: Varjobaari, Tampere (7€)
                                         Bar Rock Bear, Vantaa (7€)

Facebook eventit:
Varjobaari
Bar Rock Bear

keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Kohti vapautta! – Itsenäisyyspäivän marssi Helsingissä 6.12.2018

"Itsenäisyyspäivän perinteeksi muodostuneet kansallismieliset tapahtumat tulevat taas tänäkin vuonna. Näistä näkyvin lienee suomalaisten kansallissosialistien järjestämä Kohti vapautta! -marssi.
Helsingissä 6. joulukuuta järjestettävään marssiin Kohti vapautta ovat tervetulleita kaikki kansallismieliset, ja sinne voi tuoda mukaan omia lippuja ja banderolleja. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 500 ihmistä useista eri järjestöistä. Näin ollen marssi olikin historiallinen, sillä siitä tuli sotien jälkeisen Suomen suurin kansallissosialistinen tapahtuma. Tehdään jälleen historiaa vuonna 2018!
Suomalainen kansallismielinen liike on joutunut viime vuosina poikkeuksellisen rajujen tukahduttamispyrkimysten kohteeksi, mutta tämä on vain lisännyt kapinamielialaa ja vastarintaa. Mitä kovempaa meitä vastaan hyökätään, sitä vahvemmiksi tulemme.
Kutsummekin jokaisen kansallismielisen viettämään avoimen poliittista itsenäisyyspäivää Helsinkiin joulukuun kuudentena. Meille itsenäisyyspäivä ei ole kuolevan kansan surumarssi, vaan taisteluhenkeä ylläpitävä juhlapäivä, jolloin kunnioitamme menneisyyden, tämän päivän sekä tulevaisuuden itsenäisyystaistelijoita. Mikäli rakastat maatasi ja tahdot taistella kansasi tulevaisuuden puolesta, näemme itsenäisyyspäivänä Helsingissä!"
Kohti vapautta! -tapahtuman järjestäjät





sunnuntai 16. syyskuuta 2018

RIDE FOR REVENGE - Sinking The Song

Kotimainen kokeellisemmasta black metallista tunnettu yhtye Ride For Revenge on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa uuden albumin, joka julkaistaan pelkästään yhtyeen bandcamp sivuilla.

Alunperin levyn piti nähdä päivänvalo vasta vuonna 2019, mutta toisin kävi. Levy sisältää yhdeksän kappaletta ja pituutta tällä audiomelulle on 45 minuuttia.

Levyn pääset kuuntelemaan ja ostamaan TÄÄLTÄ.


keskiviikko 29. elokuuta 2018

Vapauden Soinnut 4-5.1.2019 UPDATED

Ensi tammikuussa järjestettävä Vapauden Soinnut tapahtuma on julkistanut viimeisetkin bändit ja julkaissut lopullisen keikkajulisteenkin. Viimeiset lisäykset oli Flatlander (Hollanti), Revalers (Eesti) ja Mortuary (Saksa).

Lippujen ennakkomyynti on myös käynnistynyt.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1030847757097807/


tiistai 14. elokuuta 2018

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Keikkarapsa: Mistreatin kolmikymppiset, lauantai 28.7.

Lauantaina saavuimme mestoille noin klo 19 ja paikalla oli yllättävän vähän porukkaa tuohon aikaan, liekö edellisen illan remuamiset sitten vaatineet verojaan osassa. No ei aikaakaan kun keikkapaikalle alkoi tasaiseen tahtiin valua edelliseltä illaltakin tuttua porukkaa ja oli ensimmäisen esiintyjänkin aika.

Saksalainen Barny, joka oli siirretty perjantailta lauantaille aloitteli akustista settiää selkeästi viileämmässä säässä kuin perjantain helvetillinen kuumuus. Ikävä kyllä tämä meni täysin ohi kun jäin suustani kiinni ties kenen kanssa, vaikka Barnya olin odottanut kuulevani ja näkeväni. Seuraavana vuorossa oli kotimaisen RAC:n tarkkailuluokka, eli Genocide Wolves joka on ollut erittäin aktiivisena keikkarintamalla ja julkaisi yhtye jokunen kuukausi sitten debyytti levynsäkin No Fucking Tolerance. Yhtye on livenä raaka ja periksiantamaton, vaikkakin soitosta huomaa ettei yhteisiä treenejä kauheasti ole vedetty. Tämä ei kuitenkaan itseäni ole kertaakaan "Susien" keikalla haitannut, sillä yhtyeen pieni käppäisyys tuo vain enemmän eloa soittoon ja kohkaaminen on sitä luokkaa että väkisinkin jalka tamppaa maata. Vihaista ja tympeää metallista RAC:ta!

Sitten lavalle kipusi paluuta tekevä White Minority, joka julkaisi vuonna 2006 Heroes of Our Days albumin ja on viime vuodet vietellyt hiljaiseloa. Täytyy sanoa että yksi parhaista vedoista koko viikonloppuna ja yleisökin tuntui olevan innoissaan ja välillä saikin kuulla huutoja että oli korkea aika tullakkin jo takaisin keikkalavoilla. Yhtye tykitti vanhojen biisien lisäksi muutaman uudenkin biisin ja olenkin käsittänyt että bändiltä olisikin tulossa uusi levy tässä jossain vaiheessa. Debyyttilevystäkin voisi vaikka uusintapainos tulla myös niin saisi senkin käsiinsä.



Marder tuntuu olevan tänä päivänä jokaisella RAC keikalla mukana ja voisi luulla että alkaisi jo puuduttaa nähdä sama yhtye monta kertaa vuoden sisällä. Näin asia ei kuitenkaan ole, sillä Marder on tällä hetkellä yksi kovimmista liveakteista mitä olen nähnyt ja yhtye osaa myös viihdyttää yleisöä erittäin hyvin, eli kyllä se keikkakokemus on tulosta tuonut paljonkin. Yhtyeen metallinen hardcore toimii myös itselleni ja bändin yhteensoitto on mitä mainiointa kuunneltavaa. Paljon tuli taas uusia biisejä tulevalta levyltä, unohtamatta debyyttilevyn kovimpia ralleja. Bändin nopeus livenä on myöskin erittäin hurjaa eikä välissä ole mitään tunnelman keventäjiä vaan se on alusta loppuun vihaista turpasaunaa!

Tässä vaiheessa iltaa väkeä olikin jo jälleen vähintään yhtä paljon kuin edellisenä iltana jollei jopa enemmän. Sää oli eilistä viileämpi ja sateinen, joka viilensikin oloa mukavasti eikä ollut niin tukalaa hikoilun kanssa kuin ekana päivänä. Oheissälää oli paljon myynnissä levyjen, paitojen, kirjojen ja pinssien muodossa, sekä grilli oli kuumana tänäänkin. Pieni väsymys vain alkoi painamaan tässä vaiheessa, mutta ainakin seuraava yhtye oli vielä ihan pakko nähdä ainakin sillä se on Mistreat!

Finland Skinheads oli ensimmäinen ralli jolla porukkaa heräteltiin jälleen pittaamaan ja sali oli jälleen ääriään myöten täynnä. Barny kävi vierailemassa yhden biisin ajan lavalla, mutta muuten tämä oli nyt Mistreatin nykyisen kokoonpanon ilta ja biisejä kuultiin alkuajoista tähän päivään asti, Uudelta, juuri julkaistulta Heartless Bastards albumilta kuultiin nimikkobiisi ja musavideonakin ilmestynyt Side By Side. Muuten mentiin vanhojen tuttujen kappaleiden tahdeissa. Tänä yönä biisiä huudeltiin melkein alusta saakka yleisön joukosta ja Muke tokaisikin sitten jossain välissä että bändi ei yleensä ikinä soita toiveita, mutta tekee nyt poikkeuksen ja yleisö sai haluamansa. Keikka päätettiin tuttuun yhteislaulatukseen We're Readyn parissa. Huh että olikin kova, jos edellisen illan keikka oli mennyt vähän huti itseltäni niin tämä kyllä täytti sen jättämän aukon. Bändi on uskomattoman kovassa vedossa ja Muken leppoisat välispiikit saa yleisön hymyilemään ja hyvälle tuulelle. Hyvää kolmekymmenvuotis-syntymäpäivää Mistreatille, eiköhän oteta uusiksi kymmenen vuoden päästä taas.



Tuntui että ilta alkoi olemaan osaltani tässä. Maha kurni nälästä ja lompakko huuti tyhjyyttä, mutta vielä olisi PWA ja Code 291 jäljellä. Päätin siis jäädä katsomaan virolaisten veljiemme esiintymistä ainakin. Olen odottanu näkeväni tämän bändin siitä saakka kun missasin heidän edellisen suomen keikkansa joten eihän sitä nyt voinut tässä vaiheessa jättää leikkiä kesken. Eikä kyllä kannatanutkaan sillä Janus ja toverit tykitti niin kovan setin kovimpia biisejään ja PWA veti itsensä sinne viikonlopun top 5 listaan esiintymisensä perusteella. Voisin melkein sanoa että ne muut neljä oli Mistreat, Marder, White Minority ja Vapaudenristi. Code 291:n soittoa en enää jaksanut paikalle jäädä kuuntelemaan vaan suuntasin tieni kotia kohti. Olipahan viikonloppu, suuret kiitokset Crew 38:lle ja Blood & Honourille sekä kaikille tutuille joita keikalla näki ja tapasi.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Keikkarapsa: Mistreatin kolmikymppiset, perjantai 27.7.


Vihdoin oli odottamani päivä koittanut ja olin matkalla määränpäähän jossa vietettäisin kaksi päiväiset synttärit 30-vuotiaalle RAC legenda Mistreatille.

Pieniä muutoksia oli perjantain ohjelmistoon tullu ja esim. Civic Duty oli lisätty perjantaille ja Barny siirretty lauantaille. Myös Mistreatin alkuperäiskokoonpanon esiintyminen oli muutettu muotoon Mistreat with friends, eli lavalla vieraili itselleni enemmän ja vähemmän tuttuja solisteja veivaamassa Muken ja kumppanien kanssa.

Perjantain aloitti aina niin tympeä Pylvanainen joka tykitti settinsä läpi ilman turhia löpinöitä ja tarjoilikin laadukkaita kappaleitaan kaikilta julkaisuiltaan. Pylvis on itselleni yksi suomen kovimmista RAC pumpuista niin livenä kuin levyltäkin ja jälleen sainkin todistaa mainiosti läpi vedettyä settiä. Ainoa miinus oli että NOP uupui täysin settilistasta tällä kertaa.



Seuraavana vuorossa olikin Civic Duty jota ei alkuperäisen tiedon mukaan ollut edes konserttiin nimetty. Valitettavasti ihmisten kanssa seurustelu keikkapaikan ulkopuolella vei itseltäni huomion kokonaan ja musiikki jäi taustalle. Hyvän kuuloista tykitystä kyllä tältäkin yhtyeeltä jälleen kerran ja toivonkin että saisimme vihdoinkin jotain äänitettyä Civic Duty materiaalia.

Kuumuus oli sitä luokkaa että keikkapaikka muistutti enemmän saunaa ja ulkonakaan tilanne ei ollut juurikaan helpompi. Porukkaa alkoi olemaan jo niin paljon että ilmassa oli oikeasti isommankin RAC-festarin tuntua ja myyntipöytiäkin oli useampia joista kyllä löysi haluamansa levyt ja paidat.

Ukkometsojen mailta tiluksille saapui seuraavana Pagan Skull, jonka näin ensimmäistä kertaa muutamia viikkoja sitten Vasaman Mahti tapahtumassa ja odotin tätäkin esiintymistä kovin odotuksin. Mukava oli huomata että setissä oli muutoksia, eli ei menty samoilla biiseillä kuin viimeksi, mutta toki hitit kuten 14 Sanaa ja Kali Yugan Lapset tuli tälläkin kertaa. Jälkimmäinen vierailevan Mikko Aspan tulkitsemana, samoin kuin oli Vasamassakin. Kyseinen featti on niin kova, että päihittää jopa alkuperäisen version jossa Stormheit hoiti puhtaat laulut pääosin. Hiton hyvä maku jäi Pagan Skullista jälleen kerran! Bändin yhteissoitto on myös rautaisaa ja sanoisinkin että PS on juurikin sellainen yhtye joka toimii livenä paremmin kuin äänitteeltä.

Sniper meni ohi ja enemmänkin taustamusana myyntipöytiä selaillessa ja seurustellessa. Huomioitavaa oli kuitenkin se että nyt alkoi olemaan sisätilat ensimmäistä kertaa illan aikana melko täynnä. Yhtyehän on erittäin suosittu ulkomailla, jopa suositumpi kuin suomessa. Paikalla olikin paljon ulkomailta saapuneita jotka olivat selkeästi tulleet myöskin Sniperin takia keikalle, sen verran täynnä alkoi sisätilat olemaan.

Sitten olikin vuorossa yksi kotimaisen RAC skenen aktiivisimmista keikkailijoista, eli Vapaudenristi joka on valehtelematta myös yksi kovimmista akteista mitä suomesta löytyy tällä hetkellä. Itselleni oli jo ties kuinka mones kerta kun näen Vapiksen livenä, mutta aina se vaan saa jalan vipattamaan ja yhtyeen keikat on melkoista yhteislaulun glooriaa. Tunnettuja hittejä tuli toisen perään ja yhtyeen biisilista elää mukavasti, eikä jokaisella keikalla tykitetä aina niitä samoja kappaleita, tämä onkin tärkeää koska live aktiivisuus on sitä luokkaa ja bändin tuotanto laaja ja niin hyvä että sieltä kelpaa valita biisit keikoille. Yksi festien parhaista esiintyjistä.



Aikaisemmin mainitsinkin jo että Mistreatin alkuperäiskokoonpanon esiintyminen oli peruttu ja muutettu sitten muotoon Mistreat with friends ja se olikin illan viimeinen esiintyjä. Tässä vaiheessa iltaa koko "sali" oli jo ääriään myöten täynnä ja kuumuus sitä luokkaa että heikompia olisi hirvittänyt. No näillä keikoilla ei heikot hillu joten eiku sisään vaan ja hikoilemaan. En ihan alusta päässyt näkemään tätä, mutta kun olin päässyt hyville mestoille niin Muke kutsuikin jo legendaarisen The Wrongdoersin vokalistia kiipeämään lavalle. Tämä oli itselleni tämän setin kohokohta, päästä kuuntelemaan kun Mistreat soittaa Wrongdoersia ja käskyttää ihmisiä käynnistämään pittiä. Harvoin on viime aikoina käymilläni RAC keikoilla kunnon pittejä ollut, mutta nyt oli. Meno näytti sivustakatsojasta niin hurjalta että sitä otti suosiolla muutaman taka-askeleen ettei olisi ihan siinä pitin vieressä. Bändiähän tämä vain lietsoi entisestää ja Mistreat olikin liekeissä ja veti neljä kappaletta Wrongdoersilta kunnes palasi oman materiaalinsa pariin taas. Muita vierailijoita oli mm. Jocke Karlsson ja PWA:n Janus. Oma iltani alkoikin päättymään tähän ja Mistreat jäi ystävineen juhlimaan lavalle vielä kun olin jo paikalta poistunut.

Kaikinpuolin onnistunut tapahtuma jossa oli todella paljon porukkaa ja tunnelma oli mitä mainioin. Hyvää kolmekymmenvuotis syntymäpäivää Mistreatille! Lauantaista sitten oma rapsa myöhemmin.


lauantai 21. heinäkuuta 2018

Mistreat 30th Anniversary Gig

Mistreatin kolmikymppiset 27.7.-28.7.2018


Ensi viikolla juhlistetaan legendaarisen RAC veteraani Mistreatin 30-vuotista taivalta melko näyttävin menoin, kun pk-seudulla järjestetään kahden päivän festarit jossa esiintyy Suomen kovimmat RAC pumput ja kolme kovaa nimeä ulkomailta.

Mistreat itse esiintyy festeillä kahdesti, niin alkuperäisellä kokoonpanollaan kuin nykyisellä, eli biisejä tulee varmasti kattavasti koko kolkytvuotiselta uralta.

Mukana on muitakin veteraaneja, kuten Sniper, PWA Virosta sekä jonkinlaista paluuta tekevä White Minority. Code 291 on ruotsalaisen Jocke Karlssonin (Pluton Svea ym.) johtama yhtye ja Barny tulee Saksasta esittämään kevyempiä RAC balladeja. Muun kattauksen hoitaakin sitten suomen kovimmat alan bändit Pylvanainen, Vapaudenristi, Genocide Wolves, Pagan Skull ja metallisempi Marder.

Esimakua festareilla esiintyvistä yhtyeistä alla:

Mistreat: Rotat (Live)

Sniper: Elämästä Kuolemaan

PWA - It's Time To Awake

Code 291 - Finnish Nightmare

Barny - Sternenkind

White Minority - The Enemy

Pylvanainen - Roviot

Vapaudenristi - Ilta Ulkona

Marder - Anti-you Assault Crew

Pagan Skull - 14 Sanaa

Genocide Wolves - Patriootti

tiistai 15. toukokuuta 2018

Leon Degrelle - Eepos: Waffen SS-vapaaehtoisen Tarina

Sain käsiini muutama viikko sitten Ukonvasama Propagandan ja Europa Erwache Productionsin julkaiseman ja suomeksi kääntämän pamfletin Waffen SS-vapaaehtoisen Leon Degrellen tarinasta. Pamfletti sisältää kolme osiota, joista ensimmäinen kertoo Waffen SS:n tarinan Leonin kertomana, toinen osio käsittelee valokuvakokoelman Waffen SS:stä ja kolmas osio kertoo sitten Ted O'Keefen kirjoittaman "Leon Degrelle ja ristiretki Euroopan puolesta" joka kertoo Degrellen kamppailuista tässä eliittijoukossa.

Pamfletti on 48 sivun pituinen, eli sen lukee läpi illassa jopa kaltaiseni hitaampikin lukija joka jää aina lukemisen ohella pohtimaan ja pyörittelemään mielessään lukemiaan asioita. Teksti on erittäin mielenkiintoista ja pitääkin mukanaan alusta saakka ja lukemisen jälkeen jääkin janoamaan lisää tietoa tästä eliittisotilaiden ryhmästä josta on kovin vähän kerrottu. Ehdoton suosittelu kaikille kansallissosialisteille ja muillekkin joita toisen maailmansodan historia kiinnostaa.

"On jotenkin yllättävää että organisaation, joka oli sekä poliittinen että sotilaallinen ja joka toisen maailmansodan aikana yhdisti yli miljoona taistelevaa vapaaehtoista, tulee edelleen jäädä vaille huomiota.

Miksi? Miksi näin että kaikki viralliset tallenteet yhä käytännössä jättää huomiotta tämä poikkeuksellisen vapaaehtoisten armeijan? Armeijan joka oli aikamme suurimman kamppailun pyörteissä, kamppailun joka vaikutti koko maailmaan.

Vastaus saattaa yhä löytyä siitä faktasta, että suurin silmiinpistävä piirre Waffen SS joukoissa oli se, että se koostui vapaaehtoisista noin kolmestakymmenestä maasta.

Mikä aate kokosi heidät ja miksi he antoivat elämänsä vapaaehtoiseksi?

Ylistetty belgialainen SS-kenraali, Leon Degrelle, vastaa näihin, kuten myös muihin kysymyksiin liittyen Waffen SS organisaationn, tässä merkittävässä kirjassa."

Teosta on saatavilla Europa Erwachen verkkokaupasta 5€ hintaan.





keskiviikko 28. helmikuuta 2018

maanantai 1. tammikuuta 2018

Vuoden 2017 parhaat levyt.

Vuosi 2017 oli allekirjoittaneelle kohtuullisen antoisa musiikkivuosi kun katsoo julkaisujen määrää (35) joita tänä vuonna haalinut hyllyihin, toki vähemmälle jäätiin kuin viime vuonna (71).

Mietin että teenkö top 10 vai top 5 listan ja päädyin seuraavaan.

TOP 11!

11. Puhdistus - Monoa Antifalle

Tämä on niinsanotusti listan bonus track. Totaalinen yllätys kovuudellaan. Brutaalia d-beat hardcorea helvetin kovilla lyriikoilla ja oikealla asenteella, aikaisemminhan tällästä musaa on tehty lähinnä anarkistien piireissä ja tämä onkin oiva monotus heidän purukalustoonsa.


10.  Devilry - Treuelied

Taitaa olla vuoden ainoa death metal levy jonka ostin ja jumalauta miten kova levy onkin! Kansallissosialistista death metallia Deiciden hengessä. Olis varmaan tiheämmällä kuuntelulla noussu listalla ylemmäksikin.


9. Fatherland - Fatherland

Fatherlandin MCD oli jo aivan helvetin kovaa paahtoa ja debyyttilevy laittaa siitäkin paremmaksi, tuoden myös hitaampaa poljentoa ja monipuolisempaa ulosantia. Tää levy oli vuoden alussa top 5 kamaa itelle, mutta nyt sijalla 9 koska tänä vuonna tullu niin kovia levyjä pihalle.


8. Sielunvihollinen - Ruhonkantaja

Sielareiden paras levytys tähän mennessä. Levy soundaa hyvältä ja rokkaa ihan helvetisti black metal levyksi, onko tässä sitä Popedan henkeä sitten, en tiedä. Tää on itelle niitä levyjä joita voi pyöräyttää useamman kerran putkeen, pituus on hyvä ja biisit sen pituisia myös ettei ala kuulijaa puuduttamaan. Livenä myöskin erittäin kova esiintyjä, ja soittihan yhtye Rokkikarhussa 2.9. kokonaisuudessaan tämän levyn.


7. Kalmankantaja - Demonwoods

Kuten aikaisempinakin vuosina niin myös tänä vuonna on ilmestynyt useampikin julkaisu Kalmankantajalta, joista nyt valitsin kahdesta täyspitkästä paremman ja se päätyköön listalle. Kolme biisiä, joista yksi on ambient raita. Tais olla muutenkin viimeinen levy jossa Grim666 hoitaa kaikki soittimet ja vokaalit, joten senkin takia tää on itselle ehkä enemmän sitä vanhaa Kalmankantajaa, kun levyllä ei soita yhtye vaan yksi mies. Parhaimpia KK levyjä ehdottomasti.


6. Clandestine Blaze - City of Slaughter

Mitäpä tähän nyt turhia löpinöitä muuta kuin että CB levyttänyt helvetin primitiivisen ja kylmäävän levyn jälleen kerran. Ei ehkä ihan niin hyvä kuin edellinen New Golgotha Rising, mutta ei tässä kauaksi siitäkään jäädä.


 5. Wintersun - The Forest Seasons

Tähän väliin tuupataan sit jotain muutakin kuin black metallia. Jari kumppaneineen keräs hiton moisen kasan kahisevaa ja julkaisivat sitten erittäin hyvän levyn. Itselle tämä "välityönä" tehty levy on ehkä jopa paras Wintersun albumi. Biisit on pitkiä, mutta eipä niitä ole kuin neljä joten mitään massiivista pituutta ei levyllä ole. Neljä vuodenaikaa on teemat ja biisit ovatkin mukavan erilaisia ja monimuotoisia, olin yllättynyt booklettia selaillessani että Jari on soittanut itse kaikki levyn instrumentit.


4. Maléfice -  Recontre Avec La Bête

Ranskan NS Summoningin uusin oli vuoden viimeisimpiä uutuslevyjä joita ostin ja tämän listan toinen ulkomaalaisen yhtyeen levy. Erittäin rytmikkäällä linjalla jatketaan tälläkin levyllä, eli siis rummuttelua on paljon ja se tuokin syntikoiden kanssa mieleen Summoningin musiikin. Suurin ero on kuitenkin se että Maléfice on kansallissosialistinen yhtye, lyriikat on ranskaksi joten niistä paha sanoa mitään ja kun vielä levyn kannessa (kuten debyytissäkin) on ufoja natsitunnuksilla niin meininki on ainakin omaperäinen ja mystinen. Levyn seitsemästä biisistä neljällä on vieraileva vokalisti, siellä kärisee niin Jarl Von Hagall Der Stürmerista kuin myös Pogrom Nokturnesta jne.


3. Goatmoon - Stella Polaris

Tämä levy meinas jäädä alunperin top vitosen ulkopuolelle koska ilmestyessään tää oli itselle pettymys. Olin vaan asettanut odotukset liian korkealla Voitto tai Valhalla levyn jälkeen (joka on paras Goatmoon btw). Pettymys ei toki meinannut sitä että tää olis ollut huono levy, tykästyin välittömästi biiseihin ja tunnelmaan ja mitä enemmän tätä on vuoden saatossa kuunnellut niin "listasijoitus" myös sitä mukaa noussut ja yllätyin hieman itsekin että löys tiensä top kolmeen.

PS: P.A.I.L. on ihan vitun kova ja röyhkeä RAC balladi!


2. Wolfnacht - Ypervoreia

Listan toinen ulkomaalainen levytys onkin kreikkalaisen Wolfnachtin teemalevy joka kertoo ryhmästä SS-sotilaita jotka on lähetetty etsimään myyttistä maata nimeltään Hypervoreia. Stoori on siis ainakin kohdillaan ja lyriikat onkin tärkeä osa tätä levyä jos haluaa siitä kaiken mahdollisen saada irti. Yhtyeen paras levy ja varmasti kovimpia black metal levyjä joita kreikasta ikinä tullut.


1. Förgjord - Uhripuu

En ollut aikaisemmin kuullut kuin yksi tai kaksi biisiä Förgjordia ja ei ne olleet jääny mitenkään mieleen, joten meinas tämäkin levy jäädä ostamatta. Onneksi kuitenkin päätin ihan sikaa säkissä meiningillä ostaa levyn suoraan yhtyeeltä ja voi jumalauta mikä teos mulla sitten olikin kädessäni! Oli jo aika aikasessa vaiheessa selvää (alkuvuodesta jo) että tää tulee olee tän vuoden paras levy, kokonaisuus vaan on niin kylmä, hyytävä, musta ja ööh suomalainen! En oo ennen tällästä levyä kuullut, tai edes tän tyylistä black metallia, joten se varmaan oli suuri syy myös siihen miksi tää niin iski. Jokaisen joka kuuntelee black metallia pitäiskin ottaa tää levy kuunteluun. Suomalaista pelottavaa synkkyyttä ja kuolemaa!


 Erityismaininnat parille mainiolle demolle vuodelta 2017:

-Musta Enemmistö - Apoliteia
-Hate Oath - Riimulipun Alla
-Norrhem - Voima ja Kunnia
-Reidh - Children of Northern Sun