torstai 2. marraskuuta 2017

Norrhem - Voima ja Kunnia

Vuoden 2017 yksi parhaita julkaisuja on Turkulaisen black metal yhtye Norrhemin ensimmäinen demo. Nauhoite julkaistiin alunperin kasetille Worship Tapesin toimesta alkuvuodesta 2017 ja heinäkuussa saksalainen Darker Than Black julkaisi CD version.

Voima ja Kunnia lähtee käyntiin heleällä ja lintujen laulun täyttämällä alkusoitolla joka toi itselleni mieleen eräät venäläiset ja ukrainalaiset pakanalliset black metal yhtyeet. Homman nimi on intron jälkeen kansallismielinen/kansallisromanttinen black metal joka on erittäin hyvin soitettua, melodista ja kaihoisaa tunnelmointia joka tasapainoilee nopean, aggressiivisen ja keskitempoisen, rauhallisemman black metallin rajoilla. Vaikka demo onkin erittäin melodinen niin on siinä myös primitiivistä raivoa ja voin vain kuvitella kuinka kova päätösbiisi Voima ja Kunnia olisikaan todistaa livenä. "Eläköön voitto, voima ja kunnia!" Nyrkit ilmaan!

Norrhem on kaksihenkinen yhtye jossa V hoitaa kaiken muun paitsi rumpaloinnin, joka on jätetty sitten M:n hoidettavaksi. Levyn bookletissa on myöskin teksti "omistettu satavuotiaalle Suomelle".

Itse jään ainakin kieli pitkällä odottamaan täyspitkää debyyttiä ja mahdollisesti niitä live esiintymisiä.

Demo kuunteluun/ostoon tuolta: https://norrhem.bandcamp.com/releases
Fyysinen CD versio löytyy: Merchant of Death
Facebook sivut: https://www.facebook.com/NorrhemOfficial/
Youtube sivut: https://www.youtube.com/channel/UCrHJa62KTdW5skH927xPdQA

TOTAL SUPPORT!